Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2019 08:40 - Със сигурност някои пътища са по-добри от други
Автор: jokera Категория: Хоби   
Прочетен: 3085 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.01.2019 08:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Гадателското изкуство е по-скоро духовен процес. Процес при който можем да открием кои специфични сили въздействат в момента върху живота ни. При правилно гадаене, се определят кои са водещите действащи сили, но цялата тази информация трябва да се приема и използва по-скоро като напътствие, а не като предначертан сценарий.

Приемете гадаенето като пътна карта на пожелателен път който е необходимо да извървим за да стигнем до конкретната цел.

Не е задължително да се върви по точно определен път за да стигнем до някъде, но със сигурност някои пътища са по-добри от други.


image



Карта Таро за деня - Справедливост 
Тълкуване според: Ритуално Таро на Златната Зора
Колода: Ритуално Таро на Златната Зора
Изтеглена: в нормално положение

image

 

Справедливост

 

Единадесетия Ключ, 22-ят Път

Магическото име на тази карта е Дъщерята на Повелителя на Истината, Тази, Която Държи Везните. Пътят на Справедливостта свързва Тифарет и Гебура. Той е „Строгостта на Красотата на Върховната Власт, Марс, който чрез Везни въздейства върху Слънцето.“ Този път поддържа равновесието на цялото дърво, като създава баланс между централната ос на дървото и областта на най-сурово действие. Функцията на този път е постоянно да компенсира липсата на равновесие. Справедливостта действа като нивелира на дърводелеца – показва коя страна има нужда от регулация. Ако на човек му липсва Милосърдие, Мечът на Справедливостта се обръща към Строгостта и обратно. Неуравновесените аспекти войнствено и по необходимост се отстраняват от Меча на Гебура. Той е двуострият меч, който може да се върти в двете посоки. Той може да унищожава и освещава. Той действа като махало, което достига покой в центъра след като е утихнало гравитационното притегляне на двете полярности.

image

Ламед, еврейската буква, приписвана на справедливостта, означава остен, пръчка, с която се подкарват товарните животни. Мечът на Справедливостта е остенът, който ни мушка в ребрата, за да се придържаме към уравновесен път и да се движим винаги напред.

image

На тази карта е изобразена фигурата на Маат. Тя е богинята на истината и законността. Тук тя е облечена в зелено, цветът на Ламед и на Везни. Крилата ѝ са червени и по този начин двата блестящи цвята изразяват равновесието между Венера и Марс. На главата си има украшение във формата на лешояд, а на робата ѝ има перо, нейният символ, с което се притеглят сърцето и душата на Посвещавания в Залата на истината. В краката ѝ е изобразен чакала Анубис, Бог на Подземния свят, който чака нейната присъда, готов да отнесе злочестите души с нечисти сърца. Богинята държи Меча на справедливостта и везната – символът на Везни. Зад нея грее златното Слънце на Тифарет, сферата на красотата и равновесието.

Змията в горната част на картата е свързана с Тет (и чрез Лъва със Слънцето). На змията е закрепена по-голяма везна, която на свой ред образува двете Колони на Хермес и на Соломон. На тази везна са изобразени Черепът на смъртта и Свещта на светлината и живота, както са описани в Церемонията за Посвещаване в Степента Adeptus Major. В основата на колоните се виждат триъгълниците на огъня и водата, които изобразяват двете Велики противоположни Сили на Гебура и Гедула в цветовата Скала на Кралицата. Това са енергиите, които Мечът на Справедливостта трябва да уравновесява.

image

Гадателско значение:

 

Вечна Справедливост и Равновесие. Мощ и Сила, но задържани в акта на отсъждане. В комбинация с други карти може да означава правна или съдебна процедура, съдебен процес и т.н.

image

              https://web.facebook.com/Таро-78-тайни
                 http://taro.viastars.com/index.html
             http://www.taro78secrets.viastars.com/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jokera
Категория: Туризъм
Прочетен: 3713250
Постинги: 347
Коментари: 1376
Гласове: 3079
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930