Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2015 08:54 - С Русия в сърцето - сюжет и финал на турския сериал
Автор: krasi46 Категория: Забавление   
Прочетен: 10190 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 11.06.2015 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 С Русия в сърцето (Kurt Seyit ve Sura - Курт Сеит и Шура), излъчван по БТВ, е един от най-успешните и безспорно най-скъпоструващия сериал на Star TV и в историята на турското телевизионно кино.

Курт Сеит Еминов (в ролята Къванч Татлъту) е най-големият син в семейството на кримски турци. Той обожава баща си и още от детинство мечтае да се превърне в един от царските войници, точно като него. Бащата Мирза Еминов е един от най-добрите служещи в царската гвардия. Сеит завършва училището за офицери постъпва в руската армия като лейтенант. Когато дойде време е предопределено да се ожени за турско момиче, но той се увлича по руската благородничка Александра Верженская. Тя е най-малката дъщеря на руски дворянин болен от смъртоносна болест.
image

За лечението на баща си Алексанра (Шура – в ролята Фарах Зейнеп Абдуллах), отпътува заедно със сестра си Валентина за Петроград (Санкт Петербург). В Петербург двете момичета се установяват в дома на боен другар на Сеид - Петру. Петру Борински изоставя професията си на войник, поради грешка допусната на фронта и обръща внимание на търговските сделки на семейството си. И Петру, и Сеит са увлечени по Шура и не крият чувствата си. Любовта и войната поставят героите на изпитания и тях ги очакват безброй премеждия.
Курт Сеит и Шура от С Русия в сърцето са съществували (Истинската им история)

                   С Русия в сърцето - финал

Финалният 21 епизод на „С Русия в сърцето" („Курт Сеит и Шура") започва с отвличането на една дама от няколко войника. Сеит Еминов крачи по улиците на Истанбул и мисли за своята любима. Валентина, сестрата на Шура, отива в дома ѝ и заварва пълен безпорядък. Една от приятелките на Сеит си спомня за него. Близките ѝ я подсещат за Шура и това я дразни. Джелил се крие от войниците, които го търсят. Съдържателят на хотел говори с Джелил за Петру. Представители на турската армия търсят в дома на Джелил Сеит. За щастие и двамата ги няма там в момента на претърсването.
image

Петру чака отвлечената девойка с автомобила си в гората. Войниците откарват младата жена при него. Отвличането е насочено срещу Сеит, тъй като дамата е негова позната. Тина и Джелил се оказват заедно при словоохотливия съдържател на хотел. Сеит се измъква на косъм от военен арест. Той отива при увлечената по него девойка, която бе наскърбена от споменаването на Шура. Посещението при неговата приятелка е поредният повод да си спомни за Александра - Шура.

Войниците са по петите на Сеит и се озовават в хотела, в който Еминов се намира. Дели ги вратата на хамама, в който Курт Сеит се крие. В крайна сметка лейтенантът се разминава от залавяне и този път. Сеит убеждава Валентина, с която сяда на една маса, че Петру е виновен за разрива в отношенията му с Шура. Петру хвърля отвлечената в дълбока яма, изкопана в земята. Тя е с два ранени крака, защото прави опит да се измъкне, който е наказан строго от Борински.
image

Разказвайки за миналото си на своите домакини, Сеит си спомня, как убива Миша Сорокин, негов боен другар, който той, под давлението на Петру, обвинява в предателство и опит за убийство на брат му Осман. Войниците, отвлекли момичето, тръгват към Петру със служебен автомобил. Те биват проследени от Сеит и Джелил, които яздят след тях.

През нощта войниците стигат при Борински. Чуват виковете на отвлеченото от тях момиче, намиращо се в изкопа и измъкват от там. След кратък спор Петру убива и тримата войници. Сеит го чака в засада в храстите. Хванат натясно Петру е готов да се самоубие, но Джелил прострелва ръката му, преди да натисне спусъка. Сеит стреля по Петру и той пада в трапа, в който допреди малко е било отвлеченото от него момиче.

Спомняйки си за мъртвите си родители, убити в следствие на престрелка, инициирана от Петру Сеит решава да закопае в ямата някогашния си приятел. Еминов остава до изкопа, в който е убития Борински чак до сутринта. След това Еминов се връща при приятелката си. По всичко личи, че му е приятно с нея и се забавлява.

Раненото момиче се възстановява. Гюзиде, приятелката на Джелил, превързва старите му рани. В спалнята им нахълтва въоръжен, който иска да ликвидира Джелил, заради Гюзиде. Накрая мъжът се самоубива. В Турция е провъзгласена републиката.

1928 г. - Сеит и неговата любима вече имат дъщеричка. Гюзиде и Джелил също имат дете. На гости на Сеит му идва неговият брат Махмуд. Макар и окуцял, той почти не се е променил през изминалите години. Всички заедно сядат на една маса, за да полеят добрата среща. Така завършва историята в турския сериал С Русия в сърцето (Курт Сеит и Шура или Kurt Seyit ve Sura).

С Русия в сърцето - Клюки.ws

Къванч Татлъту гасне от любов в _С Русия в сърцето_ - Lifestyle.bg

С Русия в сърцето_ Историята Курт Сеит и Шура завладява ефира!



Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: krasi46
Категория: Туризъм
Прочетен: 2446647
Постинги: 175
Коментари: 210
Гласове: 841
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930