Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2009 10:48 - В Йордания закона задължава семейните двойки да правят секс поне веднъж на 4 месеца
Автор: goby3 Категория: Забавление   
Прочетен: 7979 Коментари: 19 Гласове:
11

Последна промяна: 09.08.2009 13:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Абсурдни закони!

Закон забранява да се умира в британския парламент
В други страни също има абсурдни закони. В американския щат Охайо е забранено да се напиват риби. В Индонезия препоръчват обезглавяване за мастурбация. В Швейцария е забранено да се уринира, ако си се събудил след 10 часа сутринта. В Алабама е забранено са се кара кола със завързани очи. Във Флорида затвор очаква неомъжените жени, която скачат с парашут в неделя. Във Върмонт жените трябва да имат писмено разрешение от съпруга си, за да носят чене. Във Франция е забранено да кръстиш прасе Наполеон. 
Според една разпоредба лондонските таксита нямат право да превозват бесни кучета или трупове. От 2006 г. насам във Великобритания е незаконно да криете от данъчния каквото и да е от онова, което не желаете той да знае, въпреки че не е нужно да му казвате всичко, което нямате против да разбере.
Малко преди да стане президент на САЩ, тогавашният губернатор на щата Тексас Джордж У. Буш наложи приемането на закон, според който престъпникът е длъжен да предупреждава жертвата си устно или писмено за подготвяното престъпление не по-малко от 24 часа преди извършването му. Трябва и да опише какво точно смята да извърши. Нарушаването на това правило се приема от съда като утежняващо вината обстоятелство.
В Канада е забранено качването в самолет по време на полет. В Алабама никой няма право да носи фунийка сладолед в задния си джоб. В Аляска е противозаконно наблюдаването на лосове от самолет. В Аризона ловът на камили е углавно престъпление и не е разрешено да имате вкъщи повече от два изкуствени пениса.
В Арканзас учителките, които си стрижат косата късо, нямат право на повишение на заплатата. В Кънектикът пешеходците нямат право да пресичат улицата на ръце. Във Флорида жените-домакини по закон нямат право да чупят повече от три чинии на ден. На Хавайските острови на гражданите не е разрешено да си набутват монети в ушите. В Индиана, който е ял чесън, няма право да ходи на кино или на театър и да пътува с обществения транспорт най-малко четири часа след консумацията. В Калифорния, който не притежава ловен билет, няма право да залага капан за мишки. Освен това в Калифорния е углавно престъпление да се стреля по животно от движещо се в превозно средство освен в случаите, когато става въпрос за кит.
В Маями не се позволява карането на велосипеди, които не са оборудвани със звукова сигнализация, но използването на тази сигнализация е строго забранено. В щата Вашингтон съгласно закона за ограничаването на престъпността, водач на превозно средство, който има престъпни намерения, е длъжен при влизане в населено място да спре и да телефонира на шефа на полицията. В Тексас е противозаконно да се дои чужда крава или върху нея да се рисуват графити. В същия щат е нарушение на закона да се пърди в асансьора. Пак в Тексас е забранено да се стреля по бизони от втория етаж на хотелите, а ходенето без обувки е възможно само със специално разрешение, за което трябва да се платят 5 долара.
В окръг Ногалес, щата Аризона, не са разрешени тирантите
В Небраска бръснарите не бива да ядат чесън или лук от 7 до 19 ч. В Ню Джърси могат да арестуват всеки, който мляска в ресторант.
В Нова Зеландия на котките не се разрешава да излизат от къщи без три звънчета на шията. В град Пенсакола, във Флорида, всяка жена, загинала заради невнимателно използване на електрически уреди в банята, трябва да бъде глобена със 100 долара. В Чикаго е престъпление да се храниш в горящ дом. В Ню Орлиънс е забранено да се връзват алигатори за пожарните кранове. В Сейнт Луис на пожарникарите не се разрешава да спасяват жени по пеньоари, нощници или евино облекло.

А в калифорнийския град Чико е забранено да се взривяват ядрени устройства глобата за неподчинение е 500 долара.
В Индиана пък не бива да се взема вана между октомври и март. Всеки жител на щата може да бъде съден за изнасилване, ако в колата му седи момиче под 17 г. без чорапи. От 1984 г. в град Спейдс отварянето на консерви с огнестрелно оръжие се наказва с 3 месеца затвор. А на територията на целия щат Индиана числото "пи" официално е равно не на 3,1415, а на 4.
В Лондон още действа закон, който налага забрана върху побоя над жени след 21 ч., тъй като "виковете на пребиваната могат да нарушат покоя на гражданите".
От 1994 г. в Гана е разрешено интимна връзка с момиче под 18 г. да имат само мъже, които имат не по-малко от 50 долара, овца и 3 бутилки джин. Такава глоба трябва да плати мъжът, ако момичето случайно забременее.
В Саудитска Арабия лекарите мъже нямат право да преглеждат жени.На жените е забранено със закон да стават лекари.
Според законите на Охайо жена може да попадне в затвора, защото живее в къща с повече от четири жени. Забраната била приета в рамките на борба с проституцията.
В Северна Дакота и Оклахома например, ако те забележат, че спиш бос на улицата, няма да ти направят проблем, но 

АКО СИ ОБУТ, ВЕЧЕ Е СЕРИОЗНО НАРУШЕНИЕ
В Пенсилвания законът задължава шофьорите да покриват колите си при среща с каручка, за да не уплашат коня.
АКО СЕ ДВИЖИШ ПО СЕЛСКИ ПЪТ, СИ ДЛЪЖЕН ДА СПИРАШ НА ВСЯКА МИЛЯ И ДА ИЗСТРЕЛВАШ ПО ДЕСЕТ СИГНАЛНИ РАКЕТИ. 

И след като вече си се убедил, че няма други участници в движението – коли и каруци, можеш да продължиш.
В щата Кънектикът Е ЗАБРАНЕНО НА МЪЖЕТЕ ДА ЦЕЛУВАТ СЪПРУГИТЕ СИ В НЕДЕЛЯ.
 В Джорджия не е допустимо да връзват жирафи по уличните стълбове за осветление. 

В Мичиган не се разрешава на къпещите се в океана да се хранят по същото време, докато са във водата. А Върмонт и Западна Вирджиния наказват свиркането под вода. Политиците в Небраска и Оклахома пък са гласували забрана на лова на китове, нищо, че тези щати се намират доста далече от океана. В Луизиана тежко и строго наказание чака този, който се реши да ухапе човек. Ако пък си позволи да направи това и то с изкуствена челюст, само ще си утежни още повече положението.
В АЛАБАМА Е РАЗРЕШЕНО СЪПРУГЪТ „СПОКОЙНО” ДА БИЕ СЪПРУГАТА СИ С ПРЪЧКА. 

Условието обаче е само едно – диаметърът на точилката да не надвишава този на показалеца на жената. В Лос Анжелис се позволява мъжете да бият жените си с ремък, но не по-широк от 12 см. Иначе ще трябва да искат съгласието на нежната си половинка. В Арканзас не е описано точно с какво мъжът има право да посяга на съпругата си. Тук са се „сетили” обаче, че все пак не трябва да се прекалява с побоя. Според местния закон веднъж в месеца си било напълно нормално и в допустимите граници. 

В Тексас държат много на брачната институция. Когато приятелката е представена повече от три пъти пред близките и познатите на мъжа, тя автоматично му става законна съпруга. Ако в Индиана родител успее да докаже някак, че се е молил, докато детето му е било болно, няма да плаща за лекар. 

В ТЕНЕСИ Е РАЗРЕШЕНО ДА СЕ КОНСУМИРА ВСИЧКО, КОЕТО ШОФЬОРЪТ БЛЪСНЕ С КОЛАТА СИ ПО ПЪТЯ. 

За да притежаваш оръжие в Мичиган е важно да си навършил 12 години. В Юта са още по-демократични – там позволяват дори да притежаваш ядрено взривно устройство, но все пак се прави едно важно уточнение - то не бива да се използва. 
В Ливан мъжете могат да имат сексуални контакти с животни, стига те да са женски. Сексуалния контакт с мъжко животно е наказуем и то със смърт (е, поне част от бедните животни са спасили задника, в буквалния и в преносния смисъл)

В Бахрейн, според закона мъж лекар може да направи гинекологичен преглед на жена, но не и да гледа директно гениталиите и, а само отражението им в огледало (не искам да знам как израждат бебета...)
В Гуам има мъже на пълен работен ден  които обикалят нивите и полята и дефлорират млади девственици които си плащат за услугата и то солено . Причината: закона на острова изрично забранява жените да се женят девствени

В Хонг Конг една жена, жертва на изневяра от страна на съпруга си, може да убие измамника (с благословията на закона) но само с голи ръце. Обаче пък за сметка на това любовницата на мъжа си може да убие както и скимне .
В Ливърпул, Англия закона разрешава на продавачките да ходят на работа по монокини, но само ако работят в магазин за тропически рибки.
Санта Круз, Боливия - тук са малко по-широко скроени: един мъж може да спи едновременно с една жена и с дъщеря и .
В Парагвай, дуелите са разрешени от закона, стига дуелиращите се да са регистрирани като донори за кръв .

В Израел са забранени разходките без чорапи.
В Шотландия (областта Йорк) закона ти разрешава да целиш шотландците със стрели, стига да не е неделя .
В Йордания закона задължава семейните двойки да правят секс поне веднъж на 4 месеца .

 САЩ, Мичигън е забранено да връзваш алигатори за водните помпи на пожарните инсталации.
В Доха, Катар, ако мъж изненада гола жена, тя трябва да си покрие първо лицето и чак след това (евентуално) тялото...

В Авиньон, Франция е абсолиютно забранено на летящи чинии да кацат в града ( интересно, как са го съобщили на извънземните).
КАНАДА
• Забранено е качването в самолет по време на полет

САЩ Алабама
• Забранено е издухването на носа по вятъра.
• На гълъбите е забранено да кълват камъчета от покривите.
Хавайски острови
• На гражданите не е разрешено да си набутват монети в ушите.
Индиана
• Мъжете, които постоянно целуват някого, нямат право да носят мустаци.
Калифорния
• Противозаконно деяние е залагане¬то на капан за мишки от човек, който не притежава ловен билет.
Луизиана
• Престъпление срещу закона е да се обере банка, а след това да се стреля по касиера с воден пистолет.
Уайоминг
• Жените нямат право да пият, застанали на по-малко от метър на от бара.
Кентъки
-"нито една особа от женски пол не може да се появява по бански на пътя, ако тя не е придружена от двама полицаи или не носи лопата". Изключение се прави само за дамите, които тежат по-малко от 40 или повече от 90 кг.
За лидери по тъпи закони се смятат Калифорния и Индиана. В първия щат животните не могат да се съешават на по-малко от 500 м от училища, църкви и заведения за обществено хранене. Там е забранено каубойски ботуши да носят лица, които не притежават поне две крави. Не се разрешава още лизането на жаби и миенето на коли с употребявано долно бельо. 
Според закон, действащ от 1313 г., в сградата на британския парламент е забранено да се влиза в рицарски доспехи. 
На таксиджиите в британската столица е разрешено да се изхождат по малка нужда, "изправени до задното колело и държейки дясната си ръка върху него".
В Андора е забранена "появата в съда на учени юристи, които могат черното да направят бяло", а в Дания никой не е премахвал закон, според който пред автомобила трябва да върви човек, който "да предупреждава впряговете с коне за опасността".
Някои азиатски закони изглеждат нелепи само в очите на европейците. Всъщност те си имат своя дълбок смисъл. Като например монголския закон, който повелява жените да ходят с разголени гърди
Той бил напълно уместен в средните векове, когато само така монголските номади можели да разберат дали вражеските бойци не са се маскирали като жени.
В Южна Корея катаджиите са длъжни да докладват за предлаганите им подкупи, а на тайландците е забранено както да излизат без долно бельо от дома си, така и да настъпват местните банкноти, на които е изобразен кралят.
Гърция-Никои няма право да включва двигателя, докато някои лежи под автомобила.
Италия
Според един от местните закони жените с име Мария нямат право да
проституират.
Швейцария
Забранено е пускането на вода в домашната тоалетна след 22 часа.
Противозаконно е да слезете от автомобила си, като го оставите незаключен и
ключовете са на таблото.

Шотландия
Ако сте щастлив собственик на крава и се напиете, вие сте закононарушител.


Австралия
Децата нямат право да купуват цигари, но напълно легално могат да пушат.
В щата Виктория е престъпление в неделя следобед да се носят розови къси
панталони.
В същия щат електрическите крушки могат да бъдат сменяни само от
професионален електротехник. Нарушението се наказва с глоба от 10$.


Израел
Ако дадена радиостанция излъчва нелегални предавания пет или повече години, става легална.

Индия
Законът забранява наличието на повече от пет изпражнения от плъх в един
килограм ориз, пшеница или царевица. Такъв е допустимят брой косми от плъх в изброените до тук продукти.

Китай
По закон всяко семейство може да има сомо по едно дете. За всяко нарушение на закона родителите плащат глоба.
Ако някой се дави, опитът да бъде спасен е противозаконен, защото се тълкува като намеса в личната му съдба.
Саудитска Арабия
Лекарите мъже нямат право да преглеждат жени.
На жените е забранено със закон да стават лекари.

Сингапур
На гражданите е строго забранено да се разхождат голи дори вкъщи - приема се за порнография.

Тайланд
Водачът на моторно превозно средство е длъжен да шофира с риза.

Мъж, който вози на велосипеда си жена и не е в роднински отношения с нея,
може да бъде признат за виновен в прелюбодеяние, ако са го видели достатъчен брой свидетели.
Във Великобритания бременна жена по закон може да се облекчи където пожелае – дори в полицейска каска.
 В британското графство Ланкашир човек, спрян от полицай, няма право да насъсква кучето си да лае.
 Във Великобритания всички младежи над 14 години трябва да се занимават със стрелба с лък по два часа на ден.
В Сан Салвадор пияните шофьори могат да бъдат наказани с разстрел.
. В Кентъки е незаконно оръжие, дълго повече от 1,80 метра, да се носи скрито.
 Жените от Върмонт могат да си сложат изкуствено чене само ако получат писмено разрешение от съпрузите си.
 В Лондон е незаконно човек, болен от чума, да спира такси.


Събирано за вас,из нета ;)




















Гласувай:
11



1. miralyub - много дълго, бе! аз сигнах само д...
09.08.2009 11:01
много дълго,бе! аз сигнах само данякъде.
но ми е интересно в Йордания как ги надушват, че са нарушители на закона?:)
цитирай
2. goby3 - miralyub -
09.08.2009 11:11
Вероятно,един от съпрузите се жалва-прасето му,с прасе!
цитирай
3. miralyub - хех, аз мислех дали не ги задължават ...
09.08.2009 11:18
хех, аз мислех дали не ги задължават да се разписват в ченгеджийницата след всеки сеанс:))))))
нещо като водене на отчет.
цитирай
4. sestra - :)
09.08.2009 11:43
:)
цитирай
5. krotalka - Простотията не ходи по гората!
09.08.2009 12:02
Толкова тъпи и измислени закони има по света?!
Поне се посмях, благодаря за което!
Весела неделя!
цитирай
6. emotion3 - даа-днес е ден на абсурди явно
09.08.2009 14:21
даа-днес е ден на абсурди явно
цитирай
7. анонимен - а!
09.08.2009 15:48
в йордания мъжът има по неколко жени, май?
кофти!!!!:):):)
позд!
цитирай
8. анонимен - Искам да работя в Гуам!
09.08.2009 18:11
Искам да работя в Гуам!
цитирай
9. frostblade - Олеле...
09.08.2009 18:28
А се оплакваме от нашия закон :D
цитирай
10. bovari - Както и да се разчитат тези закони...
09.08.2009 19:18
най-хубавото е това, че в България законите служат да се заобикалят и ...всеки втори се гордее, че си създава сам неписани:)))
Новите законо-делци току-виж вземат предвид някои от посочените:)))
цитирай
11. romanov - хехех:)
09.08.2009 21:02
Страхотни абсурди:))
цитирай
12. pegas08 - И аз съм за Гуам!
09.08.2009 21:37
Къде се подават документи?
Хареса ми онзи в Индонезия, за мастурбацията. Да живее здравия секс, демокрацията и демографският прираст. Другото е от лукаваго!
Половината са достойни да влязат на първо четене.
Браво , Гоби, номинирам те за общинските във Варна като независим. Само ги подреди и ме викай да бия тъпана.
цитирай
13. vmir - Чудни закончета!
09.08.2009 23:07
Браво! :)
цитирай
14. borsi - :)))))
09.08.2009 23:20
:)))))
цитирай
15. dorichela - хахахахаха, нелепо, по-нелепо, ...
09.08.2009 23:37
хахахахаха, нелепо, по-нелепо, най-нелепо - тия закони :)
цитирай
16. анонимен - ммм
10.08.2009 23:47
Къде точно се намира Гуам??? ;)
цитирай
17. goby3 - 16. 0rth0d0x ;) :) :)
11.08.2009 09:08
http://www.google.com/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%93%D1%83%D0%B0%D0%BC&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
цитирай
18. анонимен - goby3
11.08.2009 19:07
goby3 написа:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%93%D1%83%D0%B0%D0%BC&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

задължен съм ти
цитирай
19. goby3 - :)
11.08.2009 21:41
Няма проблем! ;) Ще емигрираш ли???
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: goby3
Категория: Други
Прочетен: 2380172
Постинги: 440
Коментари: 5351
Гласове: 33343
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031